Jóindulatú növedékek (vírusszemölcsök, fibromák) eltávolítása

fibr01kJóindulatú növedékek (vírusszemölcsök, fibromák) eltávolítása
Olyan elváltozásokat távolítunk el ezekkel a módszerekkel, ahol nem kell szövettani vizsgálat.

Rádiófrekvenciás késsel
A jóindulatú növedékek eltávolításának kiemelkedő kozmetikai eredményt adó módszere a rádiófrekvenciás késsel történő eltávolítás. A beavatkozások során a Dr Derm Equipment által kifejlesztett berendezést használjuk, amelynek köszönhetően a bőr minimális szöveti sérülést szenved vágáskor, így a gyógyulási folyamat gyors, a hegképződés mértéke pedig csekély.
A növedék eltávolításakor a rádiófrekvenciás kés koagulálja az ereket, így vérzésre nem kell számítani, s az esetek többségében kötésre vagy utókezelésre sincs szükség.fibr02Fagyasztással

A folyékony nitrogénnel történő fagyasztás a felületes növedékek eltávolításának legegyszerűbb módja. A kezelés során a hideg folyadékot (majdnem -200 fok) a bőr felületére fecskendezzük, ami azonnali fagyást eredményez.
A fagyás sejtelhalást okoz, aminek következtében a kezelt terület enyhén ödémássá válik, majd pár napon belül lehámlik. A hegképződés veszélye a fagyasztásos módszernél a legnagyobb, de gyakorlott kezű, tapasztalt orvosnál ez elenyésző mértékű. A kezelés elsősorban a körülírt, felületes növedékek, illetve a megvastagodott, jóindulatú bőrelváltozások kezelésére kínál költségkímélő megoldást.
Festékes anyajegyek, rosszindulatú bőrdaganatok csak sebészi úton, kimetszéssel távolíthatók el.